Komt er een referendum over het afvalbeleid in Zoetermeer? Aanvraag goedgekeurd

Er komt mogelijk een referendum over het afvalbeleid. Het stadsbestuur heeft de uitvoering van het raadsbesluit stop gezet. Er zijn genoeg handtekeningen gezet om een referendum voor te bereiden. De aanvragers hebben tot 23 februari de tijd om 4876 medestanders te laten tekenen via de website van de gemeente.

Eerder hadden ruim vijfduizend mensen hiervoor al getekend op petitie.nl. Deze handtekeningen waren echter niet geverifieerd. Voor de aanvraag van een referendum is DigiD verplicht. Dit is nodig om te kunnen zien dat het om stemgerechtigde stadsgenoten gaat.

Er is onrust over het aanpassen van de ophaaltijden, een extra container voor plastic en het voor of achteraf scheiden van het afval. Over dit laatste loopt inmiddels een onderzoek.
De aanvraag voor een volksstemming ondersteunen kan via; https://www.zoetermeer.nl/…/referendum…/referendum-0